Name Email
 


Reply
 
Submit Tools Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 04-08-2012, 09:26 PM
brad33478 brad33478 is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 7
Default EZ-TCU 302820 wiring ground question
I have my ez tcu and everything is working fine and I have it all wired as instructed, but when i disconnected my main ground cable at the battery and leave the tcu ground i noticed my lights in the cab were still on then realized it was back feeding and grounding through the ground wire for the TCU. is this normal or is there a bad diode in the hardware or something?
Reply With Quote
  #2  
Old 04-09-2012, 07:31 PM
TCITech1 TCITech1 is offline
Senior Member
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 256
Default
I'm not sure which ground wire you are referring to. There should only be one main ground going straight to the battery.
Reply With Quote
  #3  
Old 04-10-2012, 10:34 PM
brad33478 brad33478 is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 7
Default
yes that is the ground wire I am talking about, my issue is that when I remove my TRUCKS ground cable (but leave the TCU ground to the battery). It tries to use the TCU ground to ground the battery. (My cab lights stay on when I remove my TRUCK ground @ the battery but leave the TCU ground).
Reply With Quote
  #4  
Old 04-11-2012, 01:59 PM
TCITech1 TCITech1 is offline
Senior Member
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 256
Default
I honestly have no idea why it is doing that. I don't know how your truck is wired. It sounds to me like there is a bad ground somewhere on the chassis. There is a back feed situation going on somewhere where there shouldn't be. If our wiring harness is wired straight to the battery, there's no way it can power your accessories of the truck.
Reply With Quote
  #5  
Old 04-16-2012, 05:00 PM
brad33478 brad33478 is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 7
Default
it has me really puzzled, nothing is killing the battery overnight but if i remove my main ground, lights stay on. remove the TCU ground wire @ the battery they shut off. no problem so far so I guess ill just let it ride and leave my grounds hooked up
thanks
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 12:11 AM.

Advertisements

Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Template-Modifications by TMS